Logo VWC Berg en Dal

Tom Weber: “Ik doe anderen en mezelf een plezier”

Tom Weber
Tom Weber uit Groesbeek

Tom rijdt om de 14 dagen de Buurtbus lijn 562 van Beek via Groesbeek naar Malden. Vast op vrijdagmiddag. Dat kost een paar uur elke 14 dagen, maar levert meer op dan het kost.

“Ik ben gepokt en gemazeld in maatschappelijk werk. Ik was tot voor kort voorzitter van de tennisclub in Groesbeek, beheerder van twee begraafplaatsen en nog veel meer. En ook lijncoördinator voor de Buurtbus. Al 16 jaar met pensioen en een lekker volle agenda.

Ik zie mijn volle agenda als een zegen. Ik blijf jong, mijn grijze massa blijft in beweging, maar vooral doe ik anderen en mezelf een plezier. We zijn er bijna een jaar uit geweest vanwege corona en dat was voor onze vaste klanten een écht gemis hoor.

Stel je eens voor: je hebt zelf geen vervoer en wilt wel boodschappen doen. Ik stop op de halte Stekkenberg, pik daar klanten op en kan ze bij elke supermarkt in Groesbeek afzetten. Is de tas vol? Elk half uur kunnen ze weer instappen. En het kost niets of, afhankelijk van de rit, het OV-tarief.

Het mooiste van dit vrijwilligerswerk, we krijgen er immers niet voor betaald, is de dankbaarheid van de passagiers. Zelfs bij de kleinste afstand is er altijd een dankjewel. Soms een kort gesprek of een bemoedigend woordje. Het is mijn manier om deze al harde wereld een beetje zachter te maken.

Bij deze de uitnodiging aan mijn leeftijdsgenoten eens te onderzoeken waar zij bij kunnen helpen. Forte Welzijn heeft altijd wel een plaatsje voor iemand met een groot hart en een beetje tijd voor een ander.”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Bekijk dan ook eens onze vacaturebank. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn.